Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČNB chystá počátkem roku organizační změny ve výzkumu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Praha - V České národní bance (ČNB) proběhnou počátkem roku 2017 organizační změny, které se budou týkat ekonomického výzkumu, mezinárodní činnosti ČNB a agendy související s lidskými zdroji. Centrální banka o tom dnes infomovala na svém webu.

Samostatný odbor ekonomického výzkumu od ledna bude nově začleněn do sekce měnové a do samostatného odboru finanční stability. "Jde nám primárně o posílení výzkumu a o to, aby výzkumní pracovníci byli co nejblíže páteřním činnostem banky, měnové politice a finanční stabilitě," uvedl viceguvernér ČNB Mojmír Hampl.

Od ledna se rovněž odbor Evropské unie a mezinárodních organizací začlení ze sekce kancelář do sekce regulace a mezinárodní spolupráce na finančním trhu. Cílem je sjednotit koordinaci mezinárodní činnosti ČNB v jednom útvaru.

Bankovní rada ČNB dále 1. prosince rozhodla o sloučení sekce lidských zdrojů se sekcí kancelář. Většina činností doposud zajišťovaných touto sekcí přejde od 1. února 2017 do nově vzniklého odboru lidských zdrojů v sekci kancelář, informuje cnb.cz. Tento odbor povede Vilém Čermák, kterého bankovní rada současně zařadila na místo náměstka ředitelky sekce kancelář.

Mgr. Vilém Čermák (44) absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. V ČNB je zaměstnán od roku 2001. Od července 2007 do prosince 2008 zajišťoval a plnil povinnosti bezpečnostního ředitele ČNB a řídil samostatný odbor krizového řízení a ochrany utajovaných informací. Po sloučení samostatného odboru krizového řízení a ochrany utajovaných informací byl zařazen na vedoucí místo ředitele odboru bankovní bezpečnosti a krizového řízení sekce správní ČNB. Od února 2011 byl zařazen na pozici ředitele odboru personálního sekce lidských zdrojů. Od dubna 2013 byl zařazen na pozici náměstka ředitelky sekce lidských zdrojů pověřeného řízením odboru personálního.

Témata:  ČNB ekonomika

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:55

Lavrov se rázně obořil na Izrael. Obhajuje požadavky Íránu

Rusko dalo Izraeli jasně najevo, že Írán "nechce eskalaci" napětí v regionu Blízkého východu. Uvedl to v pátek ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v reakci na noční útoky v Íránu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy