Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak začít podnikat online? Je to snadné

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Máte v plánu rozjet byznys? Pokud ano, je trendem posledních let online podnikání. Pokud i vy plánujete vydat se touto cestou, není to nic složitého. Podívejte se s námi na několik rad, které je dobré mít na paměti. Nejprve je třeba myslet na legálnost vašeho podnikání. Potřebujete proto buď živnostenské oprávnění, nebo klasickou firmu. Více doporučujeme druhou možnost, a to jak v souvislosti s prestiží, tak i v souvislosti s případným ručením.

Pokud se rozhodnete si firmu založit, nebo si ji koupit, nezapomínejte také na adresu v obchodním rejstříku. My nabízíme sídlo firmy, které vám bude vyhovovat. A to takzvané virtuální, které je dnes velkým hitem. Jaké jsou důvody, proč zvolit právě toto? Je to především:

Bohatý výběr prestižních adres Nízká cena Jednoduché zřízení Rozhodněte se, v čem budete podnikat

Jak už ve chvíli, když zakládáte firmu, tak i později je dobré mít jasno o tom, v jakém oboru vlastně budete chtít podnikat. Možností, které souvisí s online podnikáním, je více než dost. Pokud se na některé z nich podíváme, tak láká třeba tvorba web stránek, stejně jako láká oblast marketingu, nebo i grafika a celá řada dalších odvětví, kdy můžete být takzvaným freelancerem a pracovat kdykoliv a odkudkoliv. Budete takzvaně na volné noze, což je v posledních letech velký trend nejenom u nás, ale v podstatě po celém světě.

Hitem jsou v oblasti online podnikání i četné další oblasti, kam se řadí třeba možnosti spojené s provozováním vlastních magazínů, kde lze prodávat reklamu, odkazy, nebo články. Zajímavým trendem je ale i výdělek prostřednictvím video kanálků, nebo takzvané infopodnikání. Cest je zkrátka více než dost.

Zařiďte si svou kancelář

I s online podnikáním souvisí nutnost mít vlastní kancelář. Oproti mnoha jiným byznysům však zde potěší to, že může být velmi strohá. Dá se říci, že svou kancelář můžete mít třeba jenom u vás doma. Primárně totiž potřebujete hlavně internet a notebook, ze kterého lze celou firmu řídit. Není tak výjimkou, že mnoha online podnikatelů pravidelně cestuje a svou firmu řídí z různých míst na zemi. Pokud toto není váš cíl, a chcete zůstat raději doma, nezapomeňte kromě notebooku také na telefon a dále tiskárnu, ke které dokupte i levné náplně do tiskáren. I ta se bude hodit, hlavně v souvislosti s tiskem různých účetních dokumentů, jako mohou být například:

Faktury Výpisy z účtu Peněžní deníky Získejte zákazníky, klienty a zakázky

Ve chvíli, kdy máte vše připraveno, už můžete svůj online byznys naplno spustit. Aby se vám dařilo, je nutné mít dostatek klientů. Jak je najít? Můžete je oslovit přímo, a to třeba telefonicky. Stejně tak je můžete oslovit i na základě jejich poptávek, kdy budou hledat právě vás. Stejně tak si vás ale budou moci najít sami. A to v souvislosti s vaší prezentací. Zde nezapomínejte na to, že je velmi důležitá takzvaná optimalizace webstránek. Ta je nezbytností proto, aby právě váš web vyjížděl v rámci jednotlivých vyhledávačů na vysokých pozicích. Díky tomu vás zájemci jednoduše najdou. A jelikož se jedná o organické vyhledávání, za takovou návštěvu nezaplatíte ani jednu jedinou korunu navíc.

Jak je to s financemi?

Online podnikání má dnes jednu velkou výhodu také v tom, že není spojeno s vysokým kapitálem. Na založení firmy a na zřízení kanceláře dnes stačí v podstatě jenom několik málo tisíců korun. I díky tomu je právě toto odvětví pro mnoho lidí tak lákavé. Mnohdy tak můžeme start daného byznysu financovat jenom s těmi penězi, které máme ušetřeny, nebo si je půjčíme v okruhu našich známých. Vzhledem k menším částkám je zde velká jistota, že je snadno nejenom získáme, ale budeme je moci také snadno a samozřejmě i velmi rychle vrátit.

Témata:  podnikatelé živnostníci komerční sdělení

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy