Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Deutsche Bank prodává v Polsku část svých aktivit

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Evropská měna EURO, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Varšava/Frankfurt nad Mohanem - Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank zahájila prodej části svých aktivit v Polsku.

Agentuře Reuters to dnes řekly zdroje z finančního trhu. Prodejní cena by podle jednoho ze zdrojů měla činit minimálně 400 milionů eur (více než deset miliard Kč).

Divize Deutsche Bank Polska je dvanáctou největší bankou v Polsku. Deutsche Bank podle jednoho ze zdrojů divizi pravděpodobně rozdělí a prodá aktivity zahrnující hypoteční úvěry v domácí měně, spotřebitelské úvěry a úvěry pro malé a střední podniky.

Mezi potenciální kupce by mohla patřit například německá Commerzbank, která již vlastní čtvrtou největší polskou banku mBank. Zdroje nicméně upozorňují, že najít kupce by mohlo být obtížné kvůli nízké ziskovosti aktivit i kvůli rostoucí roli státu v polském bankovním sektoru.

Témata:  banky Deutsche Bank EUR (euro)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy