Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O mercedesy je velký zájem, prodej vozů vzrostl. V Asii jdou na dračku

Mercedes-Benz c nové generace
Mercedes-Benz c nové generace
Foto: Mercedes-Benz

Stuttgart - Prodej luxusních vozů Mercedes-Benz v prvním pololetí vzrostl o 13,7 procenta na rekordních více než 1,14 milionu vozů. Vysoký je zájem hlavně o vozy třídy C a E a také o sportovně-užitkové vozy (SUV).

K vysokému růstu přispěla hlavně poptávka z Asie, oznámila dnes německá automobilka Daimler, které Mercedes-Benz patří. Prodej v Jižní Koreji se v pololetí zvýšil o 47,3 procenta a v Číně o 34,5 procenta. V Evropě odbyt automobilky stoupl o 8,9 procenta a v samotném Německu o 6,3 procenta. Ve Spojených státech však prodej klesl o půl procenta.

V samotném červnu se prodej meziročně zvýšil o 11,1 procenta na 209.309 vozů. V Evropě prodej stoupl o 4,3 procenta, v Číně o 28,3 procenta a v USA o 1,8 procenta, napsaly agentury DPA a Reuters.

Daimler vlastní také menší značku aut Smart. Tyto vozy jsou oblíbené zvláště v Británii. Jejich prodej se ale v červnu snížil o 4,4 procenta na 12.565 aut, za pololetí klesl o 4,9 procenta na 69.874 vozů. Daimler doufá, že prodej podpoří nová, elektrická verze vozu, jejíž prodej v Evropě začal minulý měsíc.

Prodej automobilů Mercedes-Benz loni vzrostl o 11 procent na 2,084 milionu, zatímco prodej aut značky BMW se zvýšil jen o pět procent na 2,003 milionu.

Témata:  Mercedes-Benz automobilový průmysl prodej aut

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy