Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na zastávce v Berlíně najelo auto do lidí, policie po řidiči pátrá

Mercedes Benz S-Guard 600, ilustrační foto
Mercedes Benz S-Guard 600, ilustrační foto
Foto: Mercedes-Benz

Berlín - Neznámý řidič najel v pátek večer v Berlíně vozidlem do lidí čekajících na zastávce autobusu, těm se ale podařilo včas uskočit. Podle policejní mluvčí Valesky Jakubowské si auto značky Mercedes pronajal 35letý Maročan. V průběhu noci jeho byt policie prohledala.

Oznámila to dnes policie, která po řidiči pátrá. Mluvčí nebyla s to potvrdit, zda nájemce vozidla a řidič jsou tatáž osoba. V souladu s německým zákonem o ochraně osobních údajů proto neprozradila jméno Maročana.

Incident se odehrál v berlínské čtvrti Reinickendorf. Řidič nejprve narazil do autobusu a zaparkovaného motocyklu. Pak se rozjel vysokou rychlostí po chodníku a namířil do skupiny nejméně sedmi lidí. Ti se mu ale stačili uhnout. Řidič pak vycouval a z místa ujel. Očití svědci si ale zapamatovali jeho poznávací značku.

Policie dodala, že na místě předtím couvalo jiné auto, kterému se mercedes možná akorát pokoušel vyhnout.

Témata:  Berlín Německo Mercedes-Benz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy