Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Innogy bude v USA provozovat dobíjecí stanice pro auta

Nabíjecí stanice pro elektromobily
Nabíjecí stanice pro elektromobily
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Frankfurt - Největší německá energetická firma Innogy zřídila ve Spojených státech dceřinou společnost Innogy E-Mobility USA. Ta bude v Kalifornii zřizovat a provozovat dobíjecí stanice pro elektrická auta.

Úřady se snaží přimět automobilky k prodeji více elektrických aut, a snížit tak emise skleníkových plynů. Většímu rozvoji elektrických vozů však brání nízké ceny benzinu, vysoké náklady na baterie a nejisté investice do dobíjecí infrastruktury.

Innogy od roku 2015 spolupracuje na výzkumu v oblasti elektrických vozů s univerzitou v San Diegu a minulý měsíc představila projekt, který kombinuje dobíjecí místa vyráběná americkou BTCpower s jejím vlastním softwarem.

Innogy se loni oddělila od skupiny RWE a je podle tržní kapitalizace největší energetickou firmou v Německu. Celkem provozuje kolem 5700 dobíjecích míst pro elektrická auta a uvádí, že je jedním z největších provozovatelů dobíjecích stanic pro auta v Evropě.

Témata:  elektromobily Innogy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy