Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál s emisemi se rozrůstá. Suzuki přiznala manipulaci

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Tokio - Japonská automobilka Suzuki Motor u svých 16 modelů používala metody testování emisí a spotřeby. Konkurenční Mitsubishi v dubnu přiznala, že její zaměstnanci u některých modelů manipulovali s testy spotřeby pohonných hmot a nadhodnocovali efektivitu využití paliva.

Informace o Suzuki přichází poté, co japonské ministerstvo dopravy nařídilo všem domácím automobilkám přezkoumat jejich metody testování spotřeby paliva. "Řádné testy však ukázaly, že není potřeba dosavadní údaje měnit," oznámila dnes automobilka Suzuki.

Ta je čtvrtým největším výrobcem aut v Japonsku. Nesprávné zkušební metody automobilka používala od roku 2010 a týkají se zhruba 2,1 milionu vozů. Nesrovnalosti se netýkají vozů v zahraničí, dodala automobilka.

Suzuki se specializuje na minivozy, tedy automobily s obsahem motoru do 660 kubických centimetrů. Ty jsou v Japonsku velmi oblíbené kvůli daňovým úlevám a lepším podmínkám při parkování.

Témata:  Japonsko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy