Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Venezuele došel cukr, Coca-Cola musí zastavit výrobu

Coca Cola, ilustrační fotografie
Coca Cola, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Caracas - Hluboká ekonomická krize ve Venezuele dolehla i na firmu Coca-Cola. Není cukr, nápojový gigant proto musí v latinskoamerické zemi pozastavit výrobu.

Prezident Nicolás Maduro minulý týden pohrozil konfiskací továren, které zastavily výrobu, a uvězněním jejich majitelů. V zemi sílí občanské nepokoje.

Zdroj: YouTube

Ve Venezuele již od poloviny ledna platí stav ekonomické nouze. Hospodářskou krizi v zemi prohloubil propad cen ropy, která je hlavním vývozním artiklem státu. V zemi panuje nedostatek řady výrobků, včetně základních potravin a léků.

Coca-Cola se rozhodla pozastavit ve Venezuele produkci nápojů slazených cukrem poté, co její místní dodavatelé cukru oznámili, že vyčerpali své zásoby.

Témata:  Coca-Cola Venezuela ekonomika

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy