Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kolik zaplatíte u pump? Benzin zlevnil o pět haléřů, cena nafty stagnuje

Benzinky, ilustrační fotografie
Benzinky, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Benzin Natural 95 v Česku od minulého týdne zlevnil o pět haléřů, litr stojí v průměru 30,62 Kč. Cena nafty u čerpacích stanic stagnuje na průměrných 29,75 Kč/l.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají na Vysočině. Řidiči tam za litr benzinu zaplatí průměrně 31,08 Kč. Pouze o haléř nižší je průměrná cena benzinu v Praze. Nafta je na Vysočině v průměru za 30,60 Kč/l, v Praze a Plzeňském kraji pak shodně za 30,15 Kč/l.

Naopak nejlevnější paliva jsou v Jihočeském kraji. Za litr benzinu tam motoristé zaplatí v průměru 30,21 Kč a za naftu 29,36 Kč/l.

Po letních prázdninách začaly pohonné hmoty v Česku zdražovat. Koncem prázdnin řidiči tankovali nejprodávanější benzin Natural 95 za 29,60 Kč/l a koncem září za 30,20 Kč/l. Na této úrovni se cena udržela téměř celý říjen a od začátku listopadu znovu stoupala. V uplynulých týdnech ceny paliv stagnují, případně mírně klesají.

Témata:  pohonné hmoty benzín benzinky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy