Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skupinka lidí napadla při kontrole EET úředníky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Prostějov - Neznámí pachatelé napadli ve čtvrtek při hokejovém utkání v Prostějově dvojici úředníků finančního úřadu. Na zimním stadionu při utkání klubů Jestřábi Prostějov a Rytíři Kladno úředníci kontrolovali dodržování povinností při elektronické evidenci tržeb (EET).

"Pachatelé poškozené častovali vulgárními výrazy a polili je pivem. Pracovníka úřadu několikrát udeřili a s jeho kolegyní se přetahovali o kabelku takovým způsobem, že jí bylo způsobeno drobné zranění na ruce," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Policie případ vyšetřuje jako výtržnictví. 

Podle mluvčí Finančního úřadu pro Olomoucký kraj Zuzany Žabčíkové k napadení došlo ve chvíli, kdy dva zaměstnanci úřadu kontrolovali dodržování zákona o evidenci tržeb ve vestibulu zimního stadionu. Napadeni byli oba úředníci. "Jeden z nich musel být ošetřen na úrazovém oddělení Nemocnice Prostějov. Na místo incidentu byla přivolána policie," řekla dnes mluvčí úřadu.

Podotkla, fyzické napadení zaměstnanců finanční správy bývá výjimečné. Úřad podle ní dělá veškeré kroky, aby podobným útokům předešel.

Finanční úřad loni v Olomouckém kraji uskutečnil 2453 kontrol zaměřených na dodržování EET, jeden či více prohřešků zjistil u 430 daňových subjektů. Loni za to úředníci uložili celkem pokuty za 1,88 milionu korun.

Témata:  krimi napadení Prostějov Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy