Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČEZ už nebude dále vymáhat pětimilionovou náhradu po bratrovi Babiše

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Elektrárenská skupina ČEZ už nebude dál vymáhat pětimilionovou náhradu škody po Alexandru Babišovi, bratrovi českého ministra financí Andreje Babiše.

Uvedl to dnes server Neovlivni.cz. Bratislavský soud již dříve Alexandra Babiše zprostil obžaloby z pětimilionového podvodu, spolu s ním osvobodil i jeho společníka z firmy CTHS Karola Farkaše. A podle ČEZ by všechny další soudy vycházely z tohoto rozsudku, a firma tak nevidí možnost pro civilní řízení, uvedl web.

Slovenská prokuratura podnikatele podezírala z toho, že energetické firmě ČEZ Slovensko, což je dceřiná společnost českého koncernu ČEZ, způsobili škodu ve výši 195.250 eur (5,3 milionu korun). Za to jim v případě prokázaní viny hrozil trest vězení až na 15 let.

Případ souvisí s dodávkami energií sklářskému podniku Slovglass Poltár, nad kterým převzala kontrolu firma CTHS a kterému prý hrozilo odpojení od dodávek plynu.

Témata:  ČEZ Alexander Babiš

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy