Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Akcie Applu jdou na dračku, miliardář Buffet jich koupil dalších 75 miliónů

iPhone 7
iPhone 7
Foto: Apple

New York - Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta v prvním čtvrtletí koupila dalších 75 milionů akcií technologické firmy Apple. Buffett to řekl v rozhovoru s televizí CNBC. Berkshire tak nyní vlastní více než 240 milionů akcií Applu v hodnotě 42,5 miliardy dolarů (přes 900 miliard Kč).

Buffett se k technologickému sektoru dlouho stavěl skepticky, v posledních letech se z něj ale stal velký fanoušek Applu, tedy firmy, která vyrábí například populární telefony iPhone.

"Je to neuvěřitelná firma," řekl Buffett. "Domnívám se, že vydělává téměř dvakrát tolik co druhá nejziskovější firma ve Spojených státech," dodal.

Buffett v rozhovoru také řekl, že během čtvrtletí pokračoval v nákupech akcií i jiných firem. Naopak se rozhodl prodat všechny akcie IBM, které dlouho držel.

Buffett bydlí v Omaze v americkém státě Nebraska a patří mezi nejbohatší lidi na světě. Díky svým úspěšným investicím si vysloužil přezdívku Věštec z Omahy. Berkshire je nyní podle CNBC třetím největším akcionářem Applu za společnostmi Vanguard a BlackRock.

Témata:  Apple Warren Buffet ekonomika peníze

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy