Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA a Čína se dohodly na snížení amerického obchodního schodku

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: COMEFLEX CONSULTING

Washington/Peking - Spojené státy a Čína se dohodly na opatřeních zaměřených na výrazné snížení amerického obchodního deficitu.

Vyplývá to ze společného prohlášení obou zemí. Čína by podle dohody měla nakupovat více amerického zboží, zejména zemědělských a energetických produktů, napsala agentura Reuters.

"Bylo dosaženo shody ohledně přijetí účinných opatření k výraznému snížení deficitu Spojených států v obchodování s Čínou," uvedly Washington a Peking ve společném prohlášení. "Čína výrazně zvýší nákupy zboží a služeb ze Spojených států. To pomůže podpořit hospodářský růst a zaměstnanost ve Spojených státech," dodaly.

Americký prezident Donald Trump učinil ze snížení deficitu v obchodování s Čínou jeden z klíčových bodů své předvolení kampaně, připomněla agentura Reuters. V loňském roce se amemrický deficit zvýšil o osm procent na rekordních 375 miliard dolarů (přes osm bilionů Kč).

Témata:  USA Čína ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy