Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

DPP vykázal zisk 1,255 miliardy, splatí se dluhy z minulosti

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Pražský dopravní podnik vykázal za minulý rok zisk v celkové výši 1,255 miliardy korun. Radní hlavního města to dnes schválili, jelikož majitelem podniku je Praha.

Celkem město dotuje podnik více než 11 miliardami každý rok, v roce 2014 byl zisk "pouze" 316 milionů korun. Peníze se použijí na umožení dluhu z předešlých let. V minulosti kromě roku 2014 a letoška končil dopravní podnik vždy ve ztrátě.

Podle informací ČTK údajně loni zisk skokově narostl mimo jiné kvůli nižším investicím. DPP loni uspořil například v rámci provozu prostředků MHD, a to asi 34,2 milionu korun. Například koupil levnější elektrickou energii a naftu. V roce 2015 ujely dopravní prostředky DPP přes 167 milionů kilometrů.

Tržby z jízdného DPP loni dosáhly asi 3,726 miliardy korun, což je o zhruba 14,7 milionu více než v roce 2014. V rámci pražské integrované dopravy se loni prodaly jízdenky za 4,388 miliardy korun, což je o téměř 43 milionu víc než o rok dříve, kdy město vybralo 4,34 miliardy. Nejvyšší částku, přes 2,3 miliardy, mělo město z prodeje předplatních kuponů, za jednotlivé jízdenky inkasovalo 1,8 miliardy.

Témata:  Dopravní podník Praha Praha

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy