Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dluhy Jaromíra Soukupa? Máme vysoké zisky, tvrdí šéf Barrandova. Má to ale háček

2. ledna byl ve studiu ktaké Jiří Ovčáček
2. ledna byl ve studiu ktaké Jiří Ovčáček
Foto: Facebook

Nedávno překvapila analýza, kterou si nechala zpracovat Česká televize, ohledně dluhů podnikatele Jaromíra Soukupa. Ten serveru Globe24.cz poskytl prohlášení, kde hovoří o miliónových ziscích jeho mediální skupiny.

V pořadu Reportéři ČT byla odvysílána reportáž, v níž prostřednictvím analýzy ekonoma Ladislava Mejzlíka poukázali autoři reportáže na značné dluhy vlastníka televize Barrandov a agilního moderátora řady pořadů. Podle uvedených informací hrozí mediální skupině, jejíž nejvýznamnější částmi jsou vydavatelství Empresa Media a TV Barrandov, insolvence. Následně ČT uvedla, že by o TV Barrandov mohl mít zájem miliardář Daniel Křetínský.

Soukup se proti tvrzení ohradil v prohlášení, kterou má Globe24.cz k dispozici. "Ta jejich pravda, kterou se tak často ohánějí, je postavená na lžích, nikoli na ověřených datech. A musím přiznat, že dost silně uvažuji o tom, řešit celou tuto záležitost přes soud a žádat náhradu ušlého zisku a náhrady za poškození dobrého jména firmy,“ komentuje informace Soukup.

"Televize Barrandov, jejíž program je z velké části tvořen vlastní tvorbou, skončila v uplynulém roce ve více než 100milionovém provozním zisku," uvádí se ve zprávě se zvláštním zřetelem k pilíři mediální skupiny k TV Barrandov. Celá skupina pak podle zprávy skončila v provozním zisku 198 miliónů korun.

Nicméně i údaje ze Soukupovy zprávy zanechávají stíny pochybnosti. "provozní zisk" je termín, který se v účetnictví používá pro zisk, který jednak ještě není zdaněný,ale především jde o souhrn hospodaření firmy její běžnou činnosti. Jinými slovy se jedná o částku, která nezahrnuje dluhy. Na umoření pohledávek by suma mohla být použita, ale o těchto plánech se Jaromír Soukup nezmiňuje.

Témata:  dluhy Jaromír Soukup TV Barrandov účetnictví

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy