Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenská TV Markíza má předběžně zakázáno šíření v Česku

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Praha - TV Markíza ve své klasické podobě pro slovenské diváky je v ČR šířena bez souhlasu vysílatele, soud proto předběžným opatřením její šíření zakázal.

Od letoška v Česku legálně běží jen nově vytvořený kanál Markíza International. Uvedla to mluvčí Markízy Tatiana Tóthová. Jméno distributora, kterého se opatření týká, nechtěla uvést.

"Jsme rádi, že soud uznal naše argumenty o protiprávnosti šíření našich stanic v Česku. Jsme přesvědčení, že respektování práv vysílatele musí být respektované stejně jako jakýkoliv jiný typ práv," dodal generální ředitel Markíza Group Matthias Settele.

Markíza International nabízí to nejlepší z domácí tvorby TV Markíza a současně má zajištěn práva i pro vysílatele.

Podobná situace je i v případě stanic české skupiny Nova, které jsou bez jejího souhlasu šířeny na území SR. Skupina Nova distributorům poskytuje k vysílání mezinárodní stanici Nova International.

Témata:  TV Markíza Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy