Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skupina RWE se bude přejmenovávat. Nový název vznikl jako slovní hříčka

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Skupina RWE v Česku se stane součástí nové dceřiné společnosti innogy, podle níž se také na začátku října přejmenuje. Značku RWE bude nadále používat jen mateřská společnost RWE AG, informuje nergetická firma na svém webu.

innogy je jméno nové dceřiné společnosti koncernu RWE, do které firma vyčlenila své aktivity v oblasti obchodu, sítí & infrastruktury a obnovitelných zdrojů. RWE dnes oficiálně odhalila nový název a značku v dubnu založené dcery (pod jménem RWE International SE). Název innogy a značku ve tvaru „íčka" převezmou také společnosti skupiny RWE v ČR. Značku RWE bude nadále používat jen mateřská společnost RWE AG.

Název innogy vznikl složením anglických slov Innovation, Energy a Technology. RWE tuto slovní hříčku už v minulosti použila pro svoji společnost RWE Innogy, která se věnovala výhradně obnovitelným zdrojům energie.

„Zpočátku jsme se usilovně snažili vymyslet nové jméno. Nakonec jsme však dospěli k závěru, že právě innogy nejlépe vyvolává ty správné asociace. Tedy inovace a technologie v energetice. Bez inovací neexistuje technologický pokrok. A bez technologického pokroku nemůže existovat žádný udržitelný rozvoj moderní energetiky," řekl ke vzniku jména CEO Peter Terium.

Novou značku představili včera večer 60 tisícům zaměstnanců innogy a RWE AG společně CEO nové společnosti Peter Terium a obchodní ředitel Martin Herrmann. První prezentace se uskutečnila v centru Berlína, novým logem byla také nasvícena například slavná víceúčelová hala Gruga v Essenu. Česká veřejnost se bude moci seznámit s novou značkou innogy na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

„Náš byznys se čím dál více digitalizuje, je flexibilnější a plný inovací. Přesně takové je i naše nové logo. Dynamická značka, která hraje barvami, to není v energetice úplně obvyklé. I to nás bude do budoucna odlišovat od konkurence. Naše nové logo – íčko – je hravé a přizpůsobivé, takže dokáže komunikovat samo o sobě. Vyjádří třeba elektřinu, zemní plyn, větrníky nebo i silné pozitivní emoce. Při vývoji nové značky jsme kladli velký důraz právě na univerzálnost," řekl obchodní ředitel nové společnosti Martin Herrmann, který je zároveň dlouholetým šéfem skupiny RWE v ČR.

Skupina RWE v ČR zajišťuje dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby pro 1,7 milionu zákazníků (RWE Energie). Firma provozuje 64 tisíc kilometrů distribučních sítí (RWE Grid Holding), šest podzemních zásobníků plynu o kapacitě 2,7 miliardy metrů krychlových (RWE Gas Storage), vyrábí teplo a elektřinu v 28 provozech a prodává přes pět milionů metrů krychlových CNG ve vlastní celorepublikové síti CNG stanic (RWE Energo). Skupinu, která zaměstnává 3800 lidí, řídí společnost RWE Česká republika.

Koncern již loni v prosinci oznámil, že do samostatné firmy vyčlení divizi obnovitelných zdrojů energií, divizi sítí a divizi odchodu. To jsou činnosti, ve kterých se RWE podle analytiků daří dosahovat růstu. Pod tuto novou společnost má přejít zhruba 40.000 zaměstnanců. Společnosti skupiny RWE v ČR se stanou její součástí.

Témata:  RWE

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 10:28

V noci Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny

V noci na dnešek Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, což způsobilo poškození zařízení a zranění alespoň jednoho pracovníka. Oznámil to podle ukrajinských médií ministr energetiky Herman Haluščenko. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy