Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

RegioJet prospruje: Počet cestujících vzrostl o 25 procent, spoje chce dál rozšiřovat

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Regiojet podnikatele Radima Jančury oproti loňsku provozuje více linek a na některých přidal vagóny. Je to znát na nárůstu počtu cestujících v prvním pololetí 2016 v Česku a na Slovensku.

Železničnímu dopravci v dálkových vlacích vzrostl počet cestujících o čtvrtinu na 2,3 milionu lidí, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Aleš Ondrůj.

Do statistiky jsou započítané pouze dálkové vlaky v Česku a na Slovensku bez regionální linky Bratislava - Komárno, kterou si objednává slovenský stát. V Česku převezly 1,76 milionu lidí, na Slovensku 540.000. "I za celý rok předpokládáme celkový růst okolo 25 procent," uvedl Jančura.

Žluté vlaky jezdí mezi Prahou, Ostravskem a severním Slovenskem až do Košic, dále na lince z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště a na Slovensku také mezi Bratislavou a Košicemi, některé spoje zajíždí do Zvolena. Nově chce Jančura vstoupit od prosince na trať Praha - Brno a dále do Bratislavy a také přes Břeclav do Starého Města.

Aktuálně má dopravce téměř 250 vagónů, mimo jiné naposledy pořídil 25 velkoprostorových vozů od švýcarských drah. Ty aktuálně převáží do ČR.

Témata:  regiojet Radim Jančura železnice vlaky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy