dálnice D6

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Nehody na D6 na Lounsku si vyžádaly 40 zraněných, z toho asi pět vážně

Domov

Dnešní nehody na dálnici D6 u Lubence na Lounsku si vyžádaly okolo 40 zraněných, z toho zřejmě pět osob utrpělo zranění vážná. ČTK to řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Dálnice zůstává uzavřená v obou směrech, na Prahu i na Karlovy Vary. Srazilo se tam 14 vozidel, mezi nimi dva autobusy a dvě nákladní auta, řekla ČTK mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Dálnice, ilustrační foto

Na D6 bourala dvě auta, dálnice byla uzavřená

Domov

Provoz na dálnici D6 se dnes odpoledne na sedmém kilometru ve směru na Karlovy Vary zastavil kvůli nehodě dvou aut. Nehoda se stala kolem 16:30, dálnice pak byla uzavřená. Dopravu policisté odkláněli po objízdné trase.

Dálnice

V příštím roce chce stát otevřít 21 km nových dálnic

Domov

V roce 2020 by mělo být v Česku zprovozněno 21 kilometrů nových dálnic. Jde o dva úseky karlovarské D6 a jeden úsek D48 u Frýdku-Místku. Dokončena by měla být také modernizace tří úseků D1 a 24 kilometrů obchvatů měst, informovalo ministerstvo dopravy. Stát dlouhodobě čelí kritice kvůli pomalé výstavbě. Letos se otevře 34 kilometrů nových dálnic, loni to byly pouze čtyři kilometry.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy