Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Návštěvníci ZOO Brno vybrali jméno pro mládě medvěda kamčatského. Jak se vám líbí?

Mláďata medvědů kamčatských v brněnské Zoo.
Mláďata medvědů kamčatských v brněnské Zoo.
Foto: ZOO Brno

Brno - Návštěvníci ZOO Brno vybrali jméno pro třetí mládě medvědů kamčatských, které se narodilo letos na konci ledna medvědici Kamčatce.

Třetí mládě dostalo jméno Bruno. Zahrada vítězné jméno do poslední chvíle tajila, veřejnost se ho dozvěděla až dnes, kdy medvídě slavnostně pokřtili. Medvídě se mohlo jmenovat ještě Bolek nebo Hugo.

"Jsme rádi, že se návštěvníci zahrady rozhodli pro Bruna, byl to návrh chovatelů, takže v tomto jsme se shodli," řekla mluvčí zahrady Monika Brindzáková.

Jak doplnila, návštěvníkům se dnes přišla ukázat medvědice Kamčatka i s medvídětem, venku byl i otec Jelizar. V přírodě se o medvíďata stará pouze samice, tak i Kamčatka po porodu samce vykázala.

Zahrada dnes pokřtila i mládě rosomáka, které se jako první v ČR narodilo letos na jaře. Vzhledem k tomu, že matka má jméno Nataša, otec je Ivan, malý rosomák dostal jméno Vasil.

Témata:  Zoo Brno medvědi

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.