Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha se chystá na Prague Pride. Průvod uctí 49 obětí masakru v Orlandu

Prague Pride
Prague Pride
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Festival Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů (LGBT), vyvrcholí sobotním průvodem Prahou. Jeho účastníci minutou ticha uctí památku obětí červnového útoku v nočním klubu v Orlandu, při němž zemřelo 49 lidí

Na dnešní tiskové konferenci to řekla ředitelka festivalu Kateřina Saparová. Festival se koná od 8. do 14. srpna, průvod je na programu v sobotu 13. srpna.

V poledne se začnou alegorické vozy a další účastníci průvodu řadit na Václavském náměstí. Ve 13:00 vyrazí ulicemi Na Příkopě a Revoluční, po Dvořákově nábřeží a přes Čechův most po schodech na Letnou. Pro děti a seniory bude k dispozici výletní vláček, který poskytne platforma PROUD.

Stejně jako v předchozích letech zorganizují ve stejný čas pochod centrem města zastánci klasické rodiny pod heslem My jsme tady taky. Výbor na obranu rodičovských práv spolu s Mladými křesťanskými demokraty pořádají Den pro rodinu, jehož součástí bude mezi 14:00 a 15:00 pochod z Ovocného trhu přes Karlův most na Kampu, kde bude program pokračovat koncertem a rodinným odpolednem.

Organizátoři 6. ročníku festivalu Prague Pride se rozhodli při jeho nejnavštěvovanější akci připomenout památku obětí útoku v nočním klubu v americkém Orlandu, kde v červnu Omar Mateen zastřelil 49 lidí, převážně homosexuálů.

Témata:  Prague Pride střelba v nočním klubu ve městě Orlando

Aktuálně se děje

4. května 2024 17:17

Kerčský most: Proč ho Ukrajina jednoduše nezničí?

Na otázku proč je pro Ukrajinu tak těžké úplně zničit Kerčský most odpovídal na serveru Sky News vojenský analytik a bývalý vojenský pilot RAF Sean Bell.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy