Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lobbistka Mrencová je údajně propojená i s KSČM

IX. sjezd KSČM v Praze
IX. sjezd KSČM v Praze
Foto: Martina Učňová / INCORP images

Praha - Lobbistka Jana Mrencová, která pravděpodobně pod pseudonymem Lucie Proutníková pracovala jako fiktivní mluvčí pro hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD), je spojené i s komunistickou stranou.

O podezřelém kontraktu na propagaci KSČM s firmou, ve které figurují rodinní příslušníci Mrencové, dnes informoval server Seznam.cz. Vyjádření komunistické strany ČTK zjišťuje.

O Mrencové média v posledních týdnech psala především v souvislosti s kauzou neexistující Haškovy mluvčí Proutníkové, za kterou se Mrencová podle bývalé mluvčí kraje Denisy Kapitančikové vydávala. Od kraje měla dostávat za přeposílání tiskových zpráv zhruba 400.000 korun ročně.

Haška dnes kvůli tomu vyzvali k rezignaci zástupci Strany zelených a České pirátské strany. Hašek, který bude kauzu vysvětlovat příští týden spolustraníkům, tvrdí, že Proutníkovou neznal. Vše vnímá jako politický boj.

Server ihned.cz ve čtvrtek naznačil, že Mrencová podobným způsobem zřejmě pracovala i pro KSČM, tentokrát pod pseudonymem Eva Komínková. Helena Grofová z mediálního úseku strany na dotaz, kdo je Komínková, pro server uvedla: "S tím vám moc nepomůžu, jsem tady krátce."

Europoslankyně KSČM Kateřina Konečná, která služeb Komínkové také využívala, nejprve tvrdila, že ji osobně nezná, že jde o zaměstnankyni tiskového oddělení strany. Poté uvedla, že se jedná o pracovnici PR agentury a že je to "slečna kolem třiceti". Že by se za Komínkovou skrývala Mrencová, Konečná odmítla.

Témata:  KSČM Michal Hašek

Související

Aktuálně se děje

21. září 2024 16:42

Agáta Hanychová sestřelila svatbu Charlotte Štikové! Neodpustila si bolestivé rýpnutí!

O tom, že se Charlotte Štiková provdala, jsme vás na serveru Globe24.cz už informovali. Na událost nyní zareagovala influencerka Agáta Hanychová, a nebrala si servítky.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Magdalena Davis a Michal Berg

Po neúspěchu ve volbách rezignovalo vedení Zelených

Po neúspěchu v krajských volbách, které proběhly v pátek a sobotu, vedení strany Zelených rezignovalo. Straně se podařilo obhájit pouze jeden z původních sedmi mandátů, které dosud její členové zastávali v krajských zastupitelstvech po celé České republice. Informovala o tom spolupředsedkyně Magdalena Davis v tiskové zprávě. Nové vedení strany bude zvoleno v listopadu.