Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič skútru, který srazil mladou dívku, se rodině neomluvil. Máma: Zničil mi život

Dušičky, ilustrační foto
Dušičky, ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Romantická projížďka začátkem července skončila smrtí. Po střetu vodního skútru s loďkou na přehradě Orlík byla těžce poraněna osmnáctiletá dívka, Simona, která po letecké přepravě do nemocnice zemřela. Mladík, který skútr řídil, se rodině zesnulé ženy ani neomluvil.

Byla neděle 10. července těsně před půl pátou a v široké zátoce na Orlíku plul výletní parník Zvíkov na své pravidelné trase. Proti němu plula loďka, zároveň o kus dál jel třísedadlový skútr mířící také proti parníku. Obvykle běžné setkání plavidel skončilo tragicky. Řidič skútru, který klouzal po vodě z druhé strany parníku, těsně za jeho zádí prudce zatočil vpravo a narazil do pramice, o které nevěděl.

Mladík, který je podezřelý z usmrcení Simony, se rodině za způsobenou tragédii zatím neomluvil. "Vůbec se mi neozval. Nikdo. Zničil mi život," řekla máma zemřelé dívky. "Simonky otec najal advokáta, budeme požadovat odškodné. Pro mě je ale stejně vše zbytečné, holku mi nic nevrátí," dodala paní Šárka.

"Chtěla jsem si ho najít na Facebooku, ale asi už mě má zablokovanou. Jinak bych mu už asi napsala, ale není mi to umožněné," dodala. Paní Šárka našla na internetu fotky možného pachatele nehody. "Udělalo se mi špatně. Takovej cucák," řekla. Obává se, že se mladý muž snaží vyhnout trestu. "Do dneška není žádný viník, i když každému je jasný, kdo to zavinil. Přijde nám, že je to podplacený. Nikde se o něm nepíše," dodala.

K velkému plavidlu se nesmí nikdo přiblížit na dvojnásobek jeho délky. Tedy v tomto případě se neměla plavidla přiblížit na 54 metrů. Proti pravidlům je také skákat přes vlny za parníkem. Obvinění prozatím nepadlo, policie případ vyšetřuje. "Případ na Orlíku je stále v prověřování. Kolegové na kriminálce provedli potřebné úkony. Mimo jiné čekáme na vyjádření Státní plavební správy," uvedla policejní mluvčí Kamila Ingrišová.

Témata:  přehrada Orlík úmrtí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy