Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jmenování šéfky pozemkového úřadu bylo dle zákona, tvrdí Jurečka

Bělobrádek, Chládek a Jurečka
Bělobrádek, Chládek a Jurečka
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Jmenování ústřední ředitelky Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatavy Maradové bylo podle ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL) v souladu se služebním zákonem.

 Před jejím jmenováním ministerstvo situaci konzultovalo i s náměstkem pro státní službu Josefem Postráneckým, řekl dnes ministr na tiskové konferenci. Správnost jejího jmenování nyní prověřuje policie.

"Paní ředitelka nejmenovala sama sebe, byla jmenovaná podle zákona o státní službě. My si stojíme za tím a bylo to konzultováno i s tajemníkem pro státní službu, že její jmenování proběhlo podle zákona o státní službě," řekl Jurečka na dotaz ČTK.

Maradová poté řekla, že případ bere jako snahu o zpochybnění její praxe. Podle jejího dnešního vyjádření předložila dokumenty, ve kterých svou praxi uváděla. Bylo pak podle ní na vůli výběrové komise, aby rozhodla, zda je pro místo ústřední ředitelky SPÚ způsobilá.

 

Témata:  Marian Jurečka Státní pozemkový úřad služební zákon

Aktuálně se děje

2. května 2024 18:59

Těžký úder pro Putina: Ukrajinské drony vyřadily rafinerie, Rusům už došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy