Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dubaj zřizuje v Česku oficiální zastoupení, chce přilákat nové turisty

Dubaj
Dubaj
Foto: Tim Reckmann

Praha/Dubaj - Dubajský úřad pro turismus a obchodní marketing zřizuje v Česku oficiální zastoupení, přičemž z Prahy bude řídit své aktivity i v Polsku, Maďarsku a Rumunsku. Emirát chce tímto krokem přilákat více návštěvníků ze střední Evropy.

ČTK o tom dnes informovala společnost Travel Advance, která úřad v ČR zastupuje. Loni navštívilo Dubaj 45.000 českých turistů.

"V plánu je řada společenských akcí, marketingové spolupráce v rámci cestovního ruchu a mediální kampaně. Vše bude směřovat k podpoře hlavního cíle Dubaje v rámci turismu, kterým je dosáhnout 20 milionů návštěvníků v roce 2020," uvedla ředitelka zastoupení dubajského úřadu v ČR Lenka Fidranská.

Dubajský úřad pro turismus a obchodní marketing je oficiální vládní organizací, která se stará o propagaci Dubaje ve světě. Kromě celosvětových kampaní je odpovědná také za vydávání licencí a klasifikaci všech služeb v dubajském cestovním ruchu, včetně úrovně hotelů, nebo činností cestovních kanceláří a agentur.

Turistický ruch mezi oběma státy letos v květnu podpořilo také nasazení obřího Airbus A380 společnosti Emirates na pravidelné lince z Dubaje do Prahy.

SAE jsou muslimskou zemí s relativně liberálním přístupem k západnímu způsobu života. Je zde částečně povoleno sledovat satelitní TV programy, u žen se toleruje běžný, evropský způsob oblečení respektující místní kulturu. Alkoholické nápoje jsou dostupné v hotelových a dalších restauracích a barech či je možno je zakoupit ve specializovaných prodejnách. Pro konzumaci či držení alkoholu mimo hotelová zařízení je nutné vlastnit povolení Ministerstva vnitra (tzv. liquor license), která je vydáváno rezidentům-nemuslimům. Ve specializovaných obchodech lze zakoupit též vepřové maso.

Osoby nacházející se na území SAE, včetně turistů, podléhají místní legislativě, jejíž součástí je i muslimské právo šaría, upozorňuje mzv.cz. V SAE je praktikována tolerance vůči jiným náboženstvím, vč. budhismu, nicméně zde neexistuje svoboda náboženství (tj. muslimové nemají volbu přejít k jinému náboženství) a z daného důvodu není propagace a šíření jiného náboženství povolena (např. rozdávání biblí). Mimomanželský pohlavní styk je trestný, podobně i držení či užívání marihuany či dalších drog. Za spáchané trestné činy, event. za každý přestupek jsou vyměřovány velmi přísné tresty, uplatňována je presumpce viny.

Témata:  Dubaj Česká republika cestování

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy