Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodiče mrtvého dítěte promluvili: Doktor měl zavřeno, šli do lékárny

Narozená miminka
Narozená miminka
Foto: Pixmac

Kopřivnice - Policie stále vyšetřuje smrt pětiměsíčního chlapce, kterého v úterý ráno přinesla do kopřivnické lékárny jeho matka. Podle záchranářů, kteří se snažili miminko oživit, dítě na sobě nemělo žádné známky násilí.

Mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl potvrdil, že včera pomáhali při záchraně malého miminka v Kopřivnici na Novojičínsku. Podle něj do lékárny přišla nejen matka malého chlapečka, ale i otec.

Rodiče prý našli v postýlce miminko v bezvědomí a bez známek života, proto se vydali na zdravotní středisko. Jenže před 8 hodinou ráno byly ordinace ještě zavřené. Proto přišli do lékárny a chtěli pomoci.

Lékárnice i přivolaná záchranka se snažily dítě oživit, jenže marně. Proč dítě zemřelo, na to bude muset odpovědět až nařízená soudní pitva. Podle záchranářů prý ale na pětiměsíčním chlapci nebyly na první pohled vidět žádné známky násilí.

Není možné tedy vyloučit, že mohlo jít o syndrom náhlého úmrtí kojence. Mluvčí záchranky také potvrdil, že rodičům na místě poskytovala psychologickou pomoc i interventka. Policisté prozatím případ vyšetřují pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti.

Témata:  krimi úmrtí děti

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy