Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kde dětem koupít školní pomůcky nejlevněji? Velké srovnání cen

Školní pomůcky
Školní pomůcky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Začátek školního roku se nezadržitelně blíží, je proto nejvyšší čas děti vybavit sešity a pastelkami. Na nízké ceny školních potřeb se snaží rodiče nalákat řada supermarketů. Kde nakoupíte nejlevněji?

Nákup školních potřeb se každoročně v září prodraží, zvlášť když máte doma školáků víc. Nejvíce dáte za kompletní výbavu pro prvňáčka, ale nové sešity, propisky nebo přezůvky potřebuje před začátkem školního roku každé dítě.

A právě nutnost nákupu vede obchodní řetězce k různým slevám a akcím. Ne vždy ale za školní potřeby zaplatíte nejméně. Ceny v různých řetězcích jsme proto srovnali za vás a to v Kauflandu, Tescu, Globusu, Penny Marketu a Albertu.

Vybírali jsme vždy nejlevnější variantu a porovnávali podobné artikly - balení pastelek po dvanácti, 15gramové lepidlové tyčinky nebo sadu tří tužek. I přesto panovaly v cenách některých položek výrazné rozdíly.

Ty největší najdete u aktovek a batohů. Některé mají totiž ergonomicky tvarovaná záda, zatímco ty další jsou jen látkové. Podobné je to u penálů - některé jsou vícepatrové, jiné vybavené a další jen obyčejná pouzdra. Nejlevnější proto nemusí znamenat nejkvalitnější nebo nejvhodnější variantu.

Nákup všech pomůcek vás vyjde asi na 1500 až 2000 korun. Další nákupy vás ale čekají během roku - tempery se vymalují, sešity popíšou a třeba nůžky ztratí.

Témata:  obchody školství

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy