Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Festival Hip Hop Kemp skončil. Jeho účastníci po sobě ale nechali obří nepořádek

Lidé, ilustrační fotografie
Lidé, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hradec Králové - Hip Hop Kemp v Hradci Králové skončil. Oblíbený hudební festival dohrál v neděli ráno. To, co po návštěvnících několikadenní akce zůstalo, se ale zřejmě bude uklízet několik dní. Podívejte se, co všechno nechali svému osudu...

Hip Hop Kemp je největší hiphopový festival ve střední a východní Evropě. Letos se konal už popatnácté, tradičně v královéhradeckém Festivalparku a jako vždycky přitáhl tisíce návštěvníků z Česka i zahraničí. Festival se začal rozjíždět zhruba ve středu a skončil nedělním ránem.

Na vyprázdněný areál je teď po festivalu smutný pohled. A to především proto, že není tak úplně vyprázdněný - po návštěvnících zbyly tuny odpadu. A ne ledajakého. Binec k párty sice vždycky tak nějak patří, ale tohle byste doma mít nechtěli. Ani na zahradě.

Nepořádek na festivalu zdokumentoval jeden z jeho návštěvníků - Marek Vaculík, který video zveřejnil na svém profilu. I na mladého fanouška hiphopu to udělalo ´dojem´. "Nikdy jsem nic takového neviděl," přiznává hlas za kamerou.

Na místě festivalu zůstaly opuštěné stany, přístřešky, matrace, sedačky, oblečení, jídlo, léky, ale například i gauče, grily nebo ukradené dopravní značky. "I ledničku jsme našli," přiznává Marek Vaculík a v jednu chvíli na videu ukazuje stan, ze kterého si kdosi udělal toaletu. Hip Hop Kemp v neděli zasáhl déšť, ale jak říká autor videa, stalo se to až dopoledne, takže nešlo o žádný překvapivý noční liják v průběhu produkce.

Hip Hop Kemp je oblíbenou letní akcí. Takhle o něm mluví pořadatelé na svých stránkách: "Obří mejdan, který stanice CNN opakovaně zařadila mezi 50 nejlepších festivalů světa. Každoročně se do Hradce sjíždějí fans a stars hiphopové kultury z celého světa. Buď u toho i ty!"

Témata:  festival Hip Hop Kemp lidé

Aktuálně se děje

2. května 2024 14:27

Macron opět otevřel otázku vyslání západních jednotek na Ukrajinu

Francouzský prezident Emmanuel Macron v rozhovoru pro týdeník The Economist znovu otevřel otázku nasazení západních pozemních jednotek na Ukrajině. Podle něj by se tak mohlo stát v případě, že by Rusko prolomilo frontovou linii a Kyjev by požádal o pomoc.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy