Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hip Hop Kemp ovládl hradecké letiště

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Hradec Králové - Od čtvrtečního odpoledne patří letiště v Hradci Králové milovníkům hip hopu. Začal totiž 16. ročník festivalu Hip Hop Kemp, který je největším podobně zaměřeným festivalem ve střední a východní Evropě.

Festival nabídne nabídne na osmi pódiích do nedělního rána pět stovek vystupujících. Podle odhadů pořadatele bylo dnes dopoledne v areálu už zhruba 10.000 lidí, další tisíce dorazily během dne. Dnes večer vystoupí na hlavním pódiu například americký hudebník Masego, v sobotu vystoupí americká formace Jedi Mind Tricks. "Je skoro málo k uvěření, že tohle kultovní jméno bude v roce 2017 na Hip Hop Kempu vůbec poprvé, ale už je to tak," uvedli na webu pořadatelé.

Hlavní hvězdou festivalu bude americký rapper a herec Common, který vystoupí v noci ze soboty na neděli. "Před šestnácti lety jsme neměli tu drzost byť jen snít, že by se to mohlo povést. Ale někde uvnitř jsme přesto tušili, že jednoho dne to všechno bude dávat smysl. Ten čas je teď. V roce 2017 je to realita a Common přijíždí na Hip Hop Kemp," uvedl dramaturg festivalu David Maryško.

Na festivalu Hip Hop Kemp každoročně dorazí tisíce lidí, například loni přijelo 23.000 návštěvníků. První ročník festivalu Hip Hop Kemp se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. 

Témata:  Hradec Králové festival Hip Hop Kemp hudba

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy