Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Hip Hop Kemp dorazilo 17 tisíc fanoušků, hlavní hvězdu skolila nemoc

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Hradec Králové - Na letošní ročník festivalu Hip Hop Kemp dorazilo na letiště v Hradci králově zhruba 17 tisíc fanoušků. Kvůli nemoci nevystoupila jedna z hlavních hvězd, americký hudebník a zpěvák Common.

Divákům se představilo na pět stovek vystupujících. "Common fanouškům natočil omluvné video, ve kterém přislíbil, že se bude snažit dorazit na co nejbližší ročník Hip Hop Kempu. Naštěstí se v rekordním čase podařilo sehnat adekvátní náhradu a v noci ze soboty na dnešek vystoupil hudebník Mos Def," řekla mluvčí festivalu Kateřina Dědková.

Na festival Hip Hop Kemp každoročně dorazí tisíce lidí, například loni přijelo 23.000 návštěvníků. První ročník festivalu se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Pro velký zájem návštěvníků ale areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště.

"Z vnitřního areálu festivalu nám nebylo oznámeno žádné hromadné narušení veřejného pořádku, řešili jsme jednotlivé přestupky, například kopnutím do dveří poškozený automobil," řekl mluvčí královéhradecké policie Jan Čížkovský.

Zřejmě nejvážnějším deliktem bylo v pátek oznámené nalezení 540 gramů prášku s obsahem amfetaminu, který muž (29) ukrýval v rezervním kole ve svém voze. Muži hrozí v případě prokázání viny až pětileté vězení.

Témata:  festival Hip Hop Kemp hudba Královéhradecký kraj

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy