Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvička může odradit turisty, varují cestovní kanceláře

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CzechTourism.com

Praha - Nedělní akce Iniciativy Martina Konvičky na Staroměstském náměstí by mohla odradit zahraniční turisty od návštěvy České republiky. Tvrdí to cestovní kanceláře.

Akce Iniciativy Martina Konvičky na Staroměstském náměstí by mohla odradit zahraniční turisty od návštěvy České republiky, pokud o ní bude informovat zahraniční tisk, především v Evropě a USA. ČTK to řekl místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

"Jsme dlouhodobě pokládáni za velmi bezpečnou destinaci a akce podobného typu mohou velmi snadno tento obraz ČR zbořit," uvedl Papež. Akci označil za velkou trapnost, která snad nebude mít trvalejší dopad na počty zahraničních turistů.

Na Staroměstském náměstí bylo v neděli rušno. Odpůrci islámu v čele s kontroverzním Martinem Konvičkou dorazili do centra Prahy na vojenských vozech s islamistickými vlajkami a zbraněmi v ruce a vyděsili tak několik lidí, kteří se při pokusu o útěk zranili. Celou akci předčasně ukončili policisté.

Událost odsoudili i politici. "Dnešní akce na Staroměstském náměstí je výrazem politického a občanského kreténismu," uvedl na Twitteru ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se podivoval nad tím, proč "původci tohoto veřejného ohrožení pod vlajkou Islámského státu nebyli zadrženi". Důsledky podle něj mohly být fatální.

Témata:  Martin Konvička cestování cestovní kanceláře

Aktuálně se děje

16. května 2024 17:15

Podezřelá zásilka v budově BIS. Na místě jsou hasiči i policie

Záchranné složky zasahovaly ve čtvrtek odpoledne v budově Bezpečnostní informační služby (BIS) kvůli podezřelé zásilce s neznámou látkou na podatelně. Informoval o tom server iDnes.cz. Látku likvidují hasiči ve spolupráci s chemiky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy