Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hádka mezi českými bojovníky proti islámu. Konvička to pořádně schytal, vulgaritami nešetřil

Martin Konvička
Martin Konvička
Foto: Reprofoto YouTube

Praha – Mezi českými bojovníky proti islámu to pořádně vře. Někdejší vedoucí postavy Alternativy pro Českou republiku Petr Štěpánek a Martin Konvička si prostřednictvím sociálních sítí vyměnili velmi ostrá slova.

Štěpánek, který byl původně členem ODS a který po vystoupení ze strany založil Alternativu, sdílel na svém facebookovém profilu komentář dalšího bývalého občanského demokrata a poradce někdejšího prezidenta Václava Klause Tomáše Haase. Jeho slova se týkala snad nejznámějšího českého bojovníka proti islámu Martina Konvičky.

Haas napsal: „Očekával bych vlnu omluv Martinu Konvičkovi. Za výroky, kterými hodnotil a předvídal migrační krizi a její důsledky, byl onálepkován jako 'pravicový extrémista', 'rasista', 'populista', 'xenofob' atd. Ty výroky byly daleko mírnější, než je to, co dnes říká mnoho jeho tehdejších kritiků. Ti ovšem nejsou rasisté, nejsou xenofobové a rozhodně to nejsou pravicoví extrémisté.“

U toho ale neskončil. „Jsou to (doufám) buď lidé, kterým došlo, jak špatně situaci posuzovali tenkrát, nebo lidé ochotní říkat cokoliv a odsuzovat kohokoliv, kdo se právě odsuzovat má, protože si to doba žádá a začíná to být bezpečnější, než kdyby říkali totéž co včera. A stále odsuzují Martina Konvičku. Ten je stále rasista, xenofób, populista a pravicový extrémista. Takže žádnou omluvu pro Martina Konvičku neočekávám," přiznal komentátor a analytik.

To podle Štěpánka Haas napsal „pěkně“, přesto měl potřebu na jeho slova navázat. „Já k tomu ale musím ještě něco dodat. Konva také zároveň dokázal poslat celé zdejší antiislámské hnutí do kytek. Zničil Blok proti islámu a na Apače se vykašlal po první bitvě. Kdybych o některých lidech nevěděl, že to jsou blázni, myslel bych si, že jsou zaúkolovaní vnitrem,“ pustil se do svého někdejšího kolegy.

Konvička si to ale nenechal líbit a obratem mu vzkázal. „Ta odesácká buzna (myslím petříčka rockera štěpánků) není hodna kouřit mé péro.“

Témata:  Martin Konvička Petr Štěpánek Tomáš Haas

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy