Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konvička v politice končí? Opouští Alternativu pro ČR.

Martin Konvička
Martin Konvička
Foto: Reprofoto YouTube

České Budějovice – Politický projekt Alternativa pro ČR 2017 má další problémy. Poté, co se dostalo hnutí na seznam stran, kterým může být pozastavena činnost, jej opouští jeden ze zakládajících členů a nejvýraznější osobnost - Martin Konvička.

„K poledni dnešního dne, 7.12.2016, pokládám členství v politické partaji Alternativa pro ČR 2017 ("apači"), kde jsem byl sice zakládajícím, leč řadovým členem, a za kterou jsem letos na podzim kandidoval do senátu," oznámil dnes na sociálních sítích Konvička.

Dodal, že k projektu přestal mít důvěru již během senátní kampaně. „Vše se vyostřilo poté, co se strana dostala do vládního návrhu pozastavení činnosti. Vedení strany nebylo schopno odstranit závažné nedostatky v této věci. Zároveň jsem pozbyl přesvědčení, že sotva založená strana je schopna naplňovat cíle, které si při svém ustavení stanovila. Nemá smysl nadále se angažovat v nešťastně zrozeném projektu," myslí si nejznámější český bojovník proti islámu

„Rok 2016 byl pro mě i další odpůrce islamizace naší země překotný a chaotický, zažili jsme velké nadšení i pády a z určitého pohledu se může veškerá snaha jevit jako neúspěšná. Na druhé straně, mnohé z toho, o čem jsme v letech 2014, 2015 hovořili jen v úzkých kroužcích, se mezi tím stalo v politice hlavním proudem. To, že dosud nemáme problémy podobné těm rakouským nebo německým, je částečně i zásluhou asertivity vůči islámu, kterou se do tuzemských politických debat podařilo vnést," tvrdí.

Přesto uvádí, že získal neocenitelné zkušenosti a pochopil věci, o kterých měl dosud jen mlhavé informace. „Vím, že obrana svobody před islamizací, ale i před nabubřelým elitářstvím oligarchů, si vyžádá ještě spoustu práce. Svoje politické či společenské angažmá v žádném případě nekončím. Následující týdny bych rád věnoval intenzívnímu promýšlení způsobů, jak ještě účinněji brzdit mohamedánskou rozpínavost u nás, jak politickému islámu škodit globálně - a jak zlepšit naši zemi. Po novém roce přijdu spolu se spolupracovníky s jasným plánem, co dál," slíbil svým příznivcům.

Témata:  Martin Konvička

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy