Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový školní rok se blíží. Oblékněte školáka tak, aby se cítil dobře

Mládež, ilustrační fotografie
Mládež, ilustrační fotografie
Foto: KreBul.cz **www.krebul.cz**

Praha - Zpříjemněte dětem nástup do školních lavic oblečením, které se jim bude líbit a budou se v něm i skvěle cítit. Trička a mikiny z funkčních materiálů se ideálně hodí pro první podzimní dny.

Praktičnost je nejdůležitější

Dítě by se mělo v šatech zejména dobře cítit, ale při nákupu nového oblečení do školy hraje hlavní roli praktičnost. Vše musí být dobře pratelné a z nemačkavých materiálů. To zajistíte nákupem oblečení z přírodních látek. Kupujte pro své dítě pohodlné textilie, které jsou příjemné na dotek.

Děti rychle rostou

Při výběru není problém vybírat oděv o něco větší, protože kalhoty a rukávy ze začátku děti bez problémů ohrnou. Mějte však na paměti, že oblečení nesmí být až moc velké. Školák se musí cítit pohodlně, takže se nic nesmí přehánět.

Vrstvením uchováte teplo

Podle odborníků je lepší obléci dětem více tenčích vrstev, než jednu silnou. Doporučovaný je systém tří vrstev. Jako první vrstva se používá funkční prádlo, které navíc dokáže transportovat vlhkost od těla. Druhá vrstva by měla být zateplovací a zároveň prodyšná, aby se skrz ní vlhkost z první vrstvy mohla odvádět dále.

Třetí vrstvou pak jsou kvalitní bundy, které dítě ochrání proti větru, dešti a zároveň propouští pot ven. Důležité je, aby vaš potomek mohl během dne libovolně odkládat a přidávat vrstvy oblečení.

Oblíbení hrdinové

Zapadnutí do kolektivu dětem usnadníte i tím, že jim pořídíte kousek s oblíbenou postavičkou. U dívek je v módě motiv s princeznou Elsou z pohádky Ledové království. Chlapci pak budou mít jistě radost například z komiksové postavičky, například Supermana.

Témata:  děti móda školství

Aktuálně se děje

18. května 2024 14:50

Analytici rozebrali Putinova slova o mírových jednáních. Chce ovlivnit Západ

Analytici z amerického Institutu pro studium války (ISW) se podívali do hlavy ruského prezidenta Vladimira Putina. Rusko podle nich předstírá zájem o mírová jednání, aby ovlivnilo přemýšlení západních spojenců Ukrajiny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy