Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokud budu znovu kandidovat na prezidenta, nepovedu žádnou kampaň, tvrdí Zeman

Předávání státních vyznamenání prezidentem republiky u příležistosti 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu
Předávání státních vyznamenání prezidentem republiky u příležistosti 28. října - výročí vzniku samostatného československého státu
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes uvedl, že pokud bude znovu kandidovat na prezidenta, nepovede žádnou volební kampaň.

Voliči by se podle něj měli rozhodnout na základě výsledků jeho pětileté práce. Řekl to v rozhovoru pro Frekvenci 1. Zároveň zopakoval, že rozhodnutí ohledně své kandidatury oznámí v březnu příštího roku.

"Kdybych se rozhodl kandidovat, nepůjdu do žádné volební kampaně. Voliči by měli posuzovat výsledky mé práce v uplynulých pěti letech," uvedl Zeman.

Rok a půl před druhou přímou prezidentskou volbou v Česku zvažuje kandidaturu například textař Michal Horáček, europoslanec za TOP 09 a bývalý ministr spravedlnosti za ODS Jiří Pospíšil či místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD).

V červnu oznámil kandidaturu podnikatel Igor Sládek, v červenci pak lékař a občanský aktivista Marek Hilšer.

Témata:  Miloš Zeman prezident ČR

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 18:42

Erdogan odkládá návštěvu USA. Do Bílého domu měl přijít v květnu

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy