Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Expolicista Kadlec po alkoholových incidentech dál řídí, úředníci mu vystavili nový řidičák

i30 kombi pro Městskou policii Praha II
i30 kombi pro Městskou policii Praha II
Foto: Médea a.s.

Praha - Bývalý policista Kadlec, který v pátek už poněkolikáté boural a znovu odmítl dechovou zkoušku i odběr krve - si může na pražském magistrátu vyzvednout nový řidičský průkaz, jako náhradu za údajně ztracený. Úředníci údajně nemohou jinak. Pokud jim ovšem policie nepředá požadavek, aby to nedělali.

Bývalý policista Kadlec, který v pátek už poněkolikáté boural a znovu odmítl dechovou zkoušku i odběr krve - si může na pražském magistrátu vyzvednout nový řidičský průkaz, jako náhradu za údajně ztracený. Úředníci údajně nemohou jinak. Pokud jim ovšem policie nepředá požadavek, aby to nedělali.

Někdejší instruktor Policejní akademie Karel Kadlec, který v dubnu zdemoloval 29 zaparkovaných aut, v pátek potřetí v krátké době boural. A znovu odmítl dechovou zkoušku i odběr krve, přesto může dál řídit. Jeho bývalému nadřízenému, ministrovi vnitra Milanu Chovancovi, se to nelíbí.

"Když jsem zjistil, že je to opět pan Kadlec, tak jsem požádal policii, aby mi k tomu dali podrobnou analýzu a budu žádat ministra spravedlnosti Pelikána, abychom se zamysleli nad tím, zda je tady dodržován český právní řád," řekl TV Nova ministr Chovanec.

Jestli už tak skutečně učinil, zatím Chovanec neprozradil. Ministra vnitra Pelikána ale ještě nekontaktoval. "Je nabíledni, že porušuje (Kadlec, pozn. red.) právní řád. Na to se nemusíme s ministrem vnitra ani scházet. Je věcí policie, aby mu v tom zabránila," komentoval Pelikán.

Policii se to ale zjevně nedaří. Po páteční nehodě se Kadlec chlubil dokladem nahrazujícím řidičský průkaz, který mu údajně ztratila Generální inspekce bezpečnostních sborů. A co hůř! Podle informací televize Nova na Kadlece už na pražském magistrátu čeká nový řidičský průkaz.

Pokud nezasáhne policie a nezakáže úředníkům mu jej vydat, může si jej Kadlec kdykoliv vyzvednout a dál jezdit. "Magistrát mu podle zákona musel vydat dočasný řidičský průkaz, protože do teď jsme nedostali od policie ani od jiných institucí podnět k tomu, abychom řidičský průkaz panu Kadlecovi odebrali," potvrdil mluvčí magistrátu Vít Hofman TV Nova

Teď jen záleží na tom, kdo bude rychlejší. Jestli si Kadlec řidičský průkaz stihne vyzvednout dříve, než mu v tom policie zabrání.

Témata:  Karel Kadlec Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy