reklama

Kadlec boural v Praze loni 12. dubna. Na havarovaných vozidlech podle obžaloby vznikla škoda více než 1,6 milionu korun. Kadlecovi za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Obžaloba tvrdí, že Kadlec řídil auto po předchozím požití alkoholu. Vozidlo nebyl schopen bezpečně řídit a postupně naboural přes dvě desítky aut zaparkovaných po stranách vozovky. Do dalšího auta podle spisu naboural, když vjel do jednosměrky.

Policisté Kadlece dostihli v Máchově ulici, předtím stihl projet podle obžaloby ještě Šumavskou a Slovenskou ulici. Kadlec nejprve odmítl orientační dechovou zkoušku a nechtěl policistům ukázat řidičský průkaz. Souhlasil však s převozem na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Obžaloba uvádí, že v době činu měl v krvi nejméně 1,63 promile alkoholu. Výsledek podle spisu neovlivnily léky, které obžalovaný v té době užíval.

Kadlec uvedl, že osudný den pro něj byl nepříjemný, jelikož se měl účastnit nového soudního líčení, které se týkalo jiné nehody. Uvedl, že celou noc nespal, nebylo mu dobře, a proto se z jednání omluvil. Vzal si léky na spaní, která nezabraly, a tak je zkombinoval s alkoholem. Pak si prý nic nepamatuje do doby, než se probral na zadním sedadle policejního auta.

"Cítím se velmi trapně a celá situace mě velmi mrzí," řekl dnes při výpovědi před soudem Kadlec, který nyní nemá práci. V souvislosti se způsobenou škodou na havarovaných autech uvedl, že se ji bude snažit uhradit. "Léky už neužívám, s alkoholem problém nemám," řekl Kadlec.