reklama

Na místo olomouckého náměstka pro službu kriminální policie a vyšetřování, které Kadlec do svého obvinění zastával, již na začátku července vyhlásilo vedení krajské policie výběrové řízení. Od čtvrtka na tuto pozici nastoupí Radovan Vojta, řekli dnes ČTK zástupci olomoucké krajské policie.

Kadlec byl propuštěn ze služebního poměru již v polovině prosince loňského roku, Policejní prezidium se jeho odvoláním zabývalo několik měsíců. Nyní je již propuštění náměstka potvrzeno. "Rozhodnutí policejního prezidenta o odvolání Karla Kadlece nabylo právní moci dne 12. července 2016. Mgr. Kadlec je tedy propuštěn ze služebního poměru," řekla ČTK Ivana Nguyenová z tiskového oddělení Policejního prezidia.

Kauza Vidkun se týká podezřelých vazeb mezi podnikateli, policisty a politiky. Jde o údajné ovlivňování některých trestních kauz a úniky informací z trestních spisů, které negativně ovlivňovaly jejich úspěšné vyšetření.

V kauze Vidkun byl z řad policistů kromě Kadlece obviněn také tehdejší ředitel odboru olomoucké hospodářské kriminality Radek Petrůj, který byl po svém propuštění z vazby v lednu tohoto roku postaven mimo službu. Petrůj a Kadlec čelí obvinění ze zneužití pravomoci úřední osoby, policejní náměstek navíc z přijetí úplatku. Obviněn je v případu také vlivný podnikatel Ivan Kyselý a olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). Ten čelí obvinění z podplácení.