Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý policista Kadlec podal dovolání, před nehodou prý alkohol nepil

Nejvyšší soud České republiky
Nejvyšší soud České republiky
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Nejvyšší soud (NS) se bude zabývat kauzou bývalého policejního důstojníka a pedagoga Karla Kadlece, který dostal podmínkou za dopravní nehody v opilosti

V prosinci obdržel NS Kadlecovo dovolání proti rozhodnutím Obvodního soudu pro Prahu 2 a Městského soudu v Praze, které Kadlecovi přinesly osmiměsíční podmínku a dvouletý zákaz řízení za nehodu v Nuslích.

Kadlec později stanul před soudem ještě za nabourání 24 aut na Vinohradech, za což dostal souhrnný trest 20 měsíců vězení se čtyřletým podmínečným odkladem a zákaz řízení na čtyři roky. Toto druhé rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 2 podle databáze InfoSoud už nabylo právní moc. Databáze obsahuje záznam o zpětvzetí odvolání.

Nejvyšší soud by se tedy měl zabývat jen trestem za nehodou v Nuslích, kde Kadlec v březnu 2015 naboural dvě auta. Při projednávání kauzy trval na tom, že ráno před před nehodou nepil alkohol, a že se tedy nedopustil ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle verdiktu se ale podařilo vliv alkoholu jasně prokázat.

Kadlec dopoledne 10. března 2015 neubrzdil na náměstí Bratří Synků svůj jeep a narazil do auta ženy, která před ním zastavila, aby dala přednost chodcům na přechodu. Poté ve snaze odjet naboural ještě auto asistenční služby. Přivolaná hlídka mu naměřila 1,48 promile v dechu. Odběr krve po převozu k lékaři odmítl, protože lékař ho prý urazil.

Témata:  Karel Kadlec Nejvyšší soud dopravní nehody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy