Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva středoškolští učitelé z Prahy měli sexuálně obtěžovat studenty, policie navrhla obžalobu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Dva učitelé ze Střední školy elektrotechniky a strojírenství v Praze 10 údajně obtěžovali mladistvé studenty, policie navrhla podat obžaloby.

Podle dřívějších informací hrozí jednomu z mužů až deset let vězení ze znásilnění, druhému až pět let odnětí svobody za sexuální nátlak a ohrožení výchovy dítěte.

Na případ média letos v květnu upozornil anonymní e-mail od pisatele, který se označil za studenta školy. Napsal, že ředitel instituce si zval žáky na chatu, kde je pod psychickým nátlakem a s příslibem lepších studijních výsledků obtěžoval. Druhý obviněný učitel údajně zneužil studenta ve svém bytě.

Policisté k případu následně uvedli, že stíhají dva lidi - jednoho vazebně a druhého na svobodě. Ředitel školy, který byl ve vazbě, po zveřejnění případu rezignoval, magistrát teď vybírá nového.

Témata:  sexuální obtěžování učitelé krimi školství

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy