Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozloučení s Čáslavskou se uskuteční v Národním divadle, pohřeb se státními poctami nebude

Věra Čáslavská
Věra Čáslavská
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Věra Čáslavská nebude mít pohřeb se státními poctami. Přesto bude poslední rozloučení se známou gymnastkou v Národním divadle, aby se pietního aktu mohla účastnit i široká veřejnost. Státní pohřeb si nepřáli pozůstalí Věry Čáslavské.

Poslední rozloučení s Věrou Čáslavskou proběhne v pondělí 12. září v Národním divadle a po domluvě s rodinou se na jeho organizaci bude podílet Český olympijský výbor, jehož předsedkyní byla dříve i Věra Čáslavská.

Podle předsedy výboru Jiřího Kejvala nepůjde na přání rodiny o pohřeb, ale o poslední rozloučení, o oslavu Věry Čáslavské. Někteří čeští politici projevili zájem o podporu pohřbu se stáními poctami, ten ale rodina odmítla, protože by si jej vzhledem ke své skromnosti slavná gymnastka nikdy nepřála.

V historii se podobným způsobem rozhodla neudělat pohřeb ve spolupráci se státem ani rodina další sportovní legendy, atleta Emila Zátopka.

Témata:  Věra Čáslavská

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy