Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie u Plzně: Na D5 se střetl kamion s autem, čtyři mrtví

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Plzeň - Při nehodě kamionu a osobního vozu na dálničním obchvatu Plzně ve směru na Rozvadov dnes zahynuli čtyři muži a další tři osoby utrpěly zranění.

Je to zatím nejtragičtější událost letošního roku v Plzeňském kraji, řekl ČTK řídící důstojník krajských hasičů Pavel Musil. Nehoda se stala na 80. kilometru dálnice D5 u sjezdu na Litice, dva kilometry za tunelem Valík.

"Mohu potvrdit, že ze sedmi zraněných zemřeli čtyři lidé na místě, s největší pravděpodobností mužského pohlaví," řekl lékař krajské záchranky Robin Šín. Podle něj je osobní vůz v takovém stavu, že se nedá určit, zda má českou nebo zahraniční poznávací značku.

"Dle prvotních zpráv zemřely v osobním voze čtyři osoby a dvě byly s těžkým poraněním transportovány do plzeňské nemocnice" řekla policejní mluvčí Jana Tomková. Podle ní se střetl nákladní automobil MAN s osobním vozidlem značky VW typu minivan, tedy menší dodávkou.

"Z důvodu prováděného zákroku a následného vyšetřování bude dálnice v místě nehody na dobu nezbytně nutnou uzavírána," řekla mluvčí.

Témata:  dopravní nehody nehody kamiónů Plzeňský kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy