Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cyklista vjel pod kamion, utrpěl vážná zranění

Záchranáři
Záchranáři
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Nový Jičín - Velmi vážná zranění utrpěl v pátek odpoledne starší cyklista, který se na jednom z kruhových objezdů v Novém Jičíně střetl s projíždějícím kamionem. Hasiči ho zpod nákladního auta dostávali velmi dlouho.

Hasiči i zdravotníci se o vážné nehodě dozvěděli v půl čtvrté odpoledne. Přesto vyslaná sanitka nebyla u zraněného cyklisty nejrychleji.

"U zraněného však byla jako první zdravotnická posádka záchranné služby, která v okamžiku střetu právě projížděla okolo. vraceje se z předchozího zásahu," vysvětlil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Práci zdravotníkům komplikoval fakt, že sedmašedesátiletý cyklista zůstal pod těžkým nákladním autem uvězněný. A přivolaným hasičům trvalo více než hodinu, než se jim podařilo tahač alespoň přizvednout a zraněného vytáhnout ven.

"Postižený byl při vědomí, utrpěl však vážná poranění nohou a zranění hlavy. Záchranáři mu zajistili žilní vstupy a podali potřebné léky, naložili krční límec a zafixovali cyklistu do vakuové matrace," popsal Humpl.

Poté skončil senior ve vrtulníku, který ho co nejrychleji převezl k dalšímu ošetření do ostravské fakultní nemocnice.

Témata:  cyklisté dopravní nehody záchranáři

Aktuálně se děje

16. května 2024 21:40

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Petr Fiala ve volebním štábu Petra Pavla

Odbory odvolaly protest. Fiala je zve k jednacímu stolu

Premiér Petr Fiala (ODS) ocenil reakci odborů, které ve ve světle událostí na Slovensku zrušily plánovaný protivládní protest. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) to oznámila ve čtvrtek, protestní akce měla proběhnout v úterý 21. května. Důvody pro svolání demonstrace však podle zástupců zaměstnanců trvají.