Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na charitativní pochod se vydal i s jednou nohou a o berlích. Po cestě ho srazilo auto

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - David Minařík, který ačkoli má jen jednu nohu, vydal se na charitativní pochod na podporu onkologicky nemocných dětí. Chce ujít 350 kilometrů z Prahy do slovenské Ilavy a vybírat peníze pro Nikolku, která trpí rakovinou oční sítnice. U Letovic na Moravě mladého muže srazilo auto a pochod tak neplánovaně skončil v boskovické nemocnici.

O cestě Davida Minaříka, který žil dlouhá léta jako bezdomovec a přišel o nohu, referují jeho kamarádi na facebookové stránce. Na cestu se vydal ve středu z Prahy. Trasu dlouhou 350 kilometrů naplánoval veměs po silnicích, takže šel v zelené reflexní vestě a s dalšími bezpečnostními prvky.

Na několika úsecích ho doprovodili další dobrovolníci, které jeho myšlenka zaujala a rozhodli se ji podpořit nejen finančně ale i osobně. První den došel do Kolína. Druhý den i přes křeče a puchýře došel do Seče. "Průměr má zatím asi 60 km denně, což je méně než doufal, ale bojuje co to dá. Zítra se pokusí dostat do Letovic," napsal v pátek večer jeho souputník s přezdívkou Fotograf bez talentu na facebookový profil.

V sobotu ale přišel šok. Těsně před polednem Davida srazilo auto, které v protisměru předjíždělo traktor. Přátelé dopravili Davida do nemocnice v Boskovicích, kde se zotavuje. Ale zároveň počítá, že se co nejdříve vydá dál na cestu.

"Chtěl bych se omluvit všem, za to že jsem se trochu zdržel. Bohužel se mi stala tahle záležitost, takže se pochod dál bude odvíjet od mého zdravotního stavu. Budu rád, když budu dál pokračovat. Děkuju za všechnu podporu a za pomoc pro Nikolku," poslal z nemocnice vzkaz.

Témata:  zdravotně postižení charita záchranáři

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.