reklama

Valenta slavil společně se skupinou přátel v salónku plzeňské restaurace U Řezníka na Sokolovské ulici, když do salónku vstoupil šestačtyřicetiletý muž. Přišel hned ke komunistickému poslanci, vytáhl pistoli a asi minutu mu mířil do obličeje.

"Řekl, že mě zastřelí za mé komunistické kecy a aktivity. Celou dobu mi mířil zřejmě plynovou pistolí přímo do očí asi z půl metru," prozradil Valenta webu idnes.cz Muž si naštěstí rychle uvědomil, co vyvádí a pistoli zase schoval.

Z restaurace útočník utekl. Na místo hned zamířilo několik policejních hlídek, ty ale agresora nedopadly. Muž se ale v neděli dopoledne sám udal policistům.

"Podezřelý šestačtyřicetiletý muž z Plzeňska se dnes dostavil na policejní služebnu a byl zadržen. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování a případ dále prověřujeme," uvedla plzeňská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Jiří Valenta je členem KSČM od roku 2004. Poslední čtyři roky je také členem Ústředního výboru KSČM. Valenta se v roce 2006 dostal do plzeňského zastupitelstva, kde zasedal až do roku 2014. Od roku 2012 je také členem krajského zastupitelstva a poslední tři roky k tomu ještě vykonává mandát poslance.