Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z Česka do Německa rychleji? Vlakové spojení možná zrychlí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: České dráhy

Praha/Mnichov - Bavorský ministr vnitra a dopravy Joachim Herrmann dnes oznámil, že Německo prověří možnosti rychlejšího vlakového spojení mezi Mnichovem a Prahou.

Zkvalitnění železničního spojení mezi Prahou a Mnichovem je jednou ze zahraničně dopravních priorit české vlády. Premiér Bohuslav Sobotka o tomto tématu jednal letos v březnu s bavorským ministerským předsedou Horstem Seehoferem.

Vláda v Berlíně v srpnu zahrnula modernizaci železničního spojení mezi Prahou a Mnichovem do aktualizovaného Spolkového plánu dopravních cest.

Bavorsko nyní pověřilo mezinárodní konsorcium vypracováním příslušné studie. Na tento účel poskytne zemský parlament ze svých zvláštních fondů 200.000 eur. Experti ze Švýcarska, Německa i ČR mají své výsledky předložit do začátku příštího roku. V budoucnu by cesta vlakem z Mnichova do Prahy mohla trvat jen čtyři a půl hodiny, nyní je to hodin šest.

Témata:  Německo železnice doprava vlaky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy