Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jiří Vyvadil se do toho opřel: Kocábovy magoroviny, Štětina, Dienstbier, Janda a další...

Jiří Vyvadil
Jiří Vyvadil
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Iniciativa Kroměřížská výzva, za kterou stojí exministr Michael Kocáb, představí příští rok v červnu kandidáta, kterého bude podporovat v prezidentské volbě. Bývalý soudce a advokát Jiří Vyvadil ale nad iniciativou nechápavě kroutí hlavou a ostře se pouští nejen do jejích členů.

Vyvadil ve svém komentáři "Magoroviny Michala Kocába, aneb jediného schopného vynechal...", který poskytl serveru EuroZprávy.cz, přiznává, že by asi nereagoval, kdyby ze všech serverů nevyskakovaly informace o výzvě na volbu prezidenta odlišného od stávajícího.

"Připravovat protikandidaturu proti stávajícímu prezidentovi, s výjimkou USA, kde je to i procedurálně nezbytné, dva roky před volbami je pitomost. Kdo si vzpomene na minulou volbu, tak ví, že ještě 3 měsíce před svým zvolením, byl Miloš Zeman jen jeden z vícero kandidátů," podotkl Vyvadil.

Připomíná například volby v Polsku, kde se o vítězství Dudy rozhodlo až v posledním měsíci. "Navíc ten seznam, který Kocáb vytváří,se asi líbí jemu, ale myšlenková souladnost Michaela Kocába s českým národem koresponduje tak do výše preferencí TOP 09 a pár havlistických pomatenců typu Dienstbiera v ČSSD či lidovců, tedy maximálně tak 10% – 11%. Ostatní to vidí naprosto jinak," dodal.

Podle Vyvadila "pobíhají a promlouvají tady po česku nejrůznější magoři." Jeden typ, unikátní, prý tvoří bojovník proti islámu Martin Konvička a jeho lidé. "Ti vyvolávají takové emoce, že se běžný občan bojí spíše jich než uprchlíků, zejména, když zde žádní uprchlíci nejsou, zatímco Konvičkovci drží v rukou věrohodné a střílející makety samopalů a nad nimi vítězně vlaje prapor Islámského státu. Ti jsou na svěrací kazajku," varuje Vyvadil.

"Ovšem lidé typu Michaela Kocába, Jiřího Štětiny, Jakuba Jandy, Jiřího Dienstbiera ...jsou na tu svěrací kazajku také. S pomocí lživých veřejných médií plácají nesmysly podobně jako kdysi Fojtíkovi lidé před rokem 1989 a šíří nenávist a zlobu v zájmu údajných lidských práv..." dodal.

"Samozřejmě, že by se asi našel minimálně jeden člověk, který by Zemana převálcoval, aniž by musel vést jakoukoliv kampaň, ale NHL ještě neskončila.Všechny už unavuje to ideologické politické žvanění, ať jde jakýmkoliv směrem. To by odrazil jedinou ranou. Ale nechme ho ten hokej dohrát. Je mladý a přitom nesmírně moudrý a jeho čas ještě přijde... Kocáb dál může pokračovat ve své hře po zesměšnění. A Miloš se bez vzrušení může připravit na svou druhou kandidaturu. Věci půjdou svým přirozeným vývojem," uzavřel.

Témata:  Jiří Vyvadil Michael Kocáb

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy