Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předstíral nemoce a nechával se hospitalizovat, dostal 5,5 roku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pověstný fantom nemocnic Pavel Krupička, který předstíral chorobu a nechával se kvůli jídlu a přespání hospitalizovat, neuspěl se svým odvoláním u Vrchního soudu v Praze. Krupička, který ve stovce případů simuloval srdeční potíže, si odsedí pět a půl roku a pojišťovně musí nahradit škodu.

Pavel Krupička alias nemocniční fantom v odvolání napadl znalecký posudek lékařů. Tvrdí, že nemocí srdce skutečně trpí. Před kamerou si důkladně chránil tvář a na otázky neodpovídal nebo reagoval zlostným mumláním.

Vrchní soud v Praze jeho odvolání zamítl v celém rozsahu a potvrdil původní rozsudek. Krupička si za téměř stovku zbytečných hospitalizací v nemocnicích, ze kterých si dělal hotel, odsedí pět a půl roku.

Odsouzený podvodník svých činů nelituje. "On podle mého názoru do dnešní doby vůbec nepochopil smysl toho trestního řízení ani pocit určité odpovědnosti," vysvětlil státní zástupce David Ešner. Podle státního zástupce je velmi pravděpodobné, že by mohl muž, ve svých podvodech po návratu z vězení pokračovat.

Že by se někdy podařilo pojišťovně, která jeho podvod odhalila a nahlásila policii, dostat více než pět a půl milionu korun, se zatím zdá jako velmi nepravděpodobné.

Témata:  nemocnice zdravotní pojišťovny soudy

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy