Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jedenáctiletý chlapec se těžce opil slivovicí, kterou si dovezl na koloběžce

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Přerov - Chlapec (11) se v úterý vpodvečer těžce opil slivovicí, kterou si přivezl na koloběžce. Zvracejícího opilého dítěte v přerovském skateparku si všimla žena, která přivolala strážníky. Ti mu hladinu alkoholu kvůli jeho stavu změřit nemohli.

O incidentu budou informovány sociální kurátorky. Opilého chlapce objevila hlídka strážníků na poli u zahrádek ve chvíli, kdy zvracel a nekomunikoval.

"Nedalo se mu dát dýchnout, stále jen zvracel a prostorově nevnímal. Předali jsme ho záchranné službě, ostatní děti z jeho mobilu už volaly jeho matku," uvedl mluvčí přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Podle mluvčího záchranné služby Zdeňka Hošáka chlapec vypil zhruba čtvrt litru slivovice. "Odvezen byl na dětské oddělení přerovské nemocnice," řekl.

"Děti experimentují, alkohol občas zkoušejí, ale většinou se to pohybuje od 0,2 do jednoho promile, ne však u tak malých dětí. Občas se s tím setkáváme spíše u puberťáků," dodal Komínek.

Témata:  děti alkohol Přerov

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy