Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tomáš Klus otevřeně: Muslimové jsou problém, my pro ně ale také

Klus, Tomáš
Klus, Tomáš
Foto: Facebook

Praha - Český zpěvák Tomáš Klus tvrdí, že se ve světě dějí hrozné věci, které se ale děly vždy. Za terorismem vidí vliv médií a domnívá se, že pro muslimy jsme problematičtí.

"Strašný věci se děly vždycky a ještě se nějakou dobu podějou, než se podějou pryč. Jen teď máme tolik informací, a to především tragického, "čtivějšího" rázu, že se nám hned zdá, že to se světem jde z kopce. Ano, jde. Už léta. Už léta se točíme kolem téhož tématu – neumíme se snést," řekl Klus Blesku s tím,že právě z toho plyne neochota objektivně diskutovat.

"Bereme do hry na pravdu pouze fakta, která zapadají do pečlivě skládané mozaiky subjektivního názoru na svět, ale tu mozaiku máme každý trochu jinou. Mluvit však chceme pouze s těmi, kteří s námi víceméně souhlasí," dodal.

Podotkl, že pokud se mají lidé nechat "krmit" tragédiemi, ať jsou aspoň objektivní. "Informace o muslimech jsou hrozně jednostranné, a to mi vadí," upozornil. "Oni jsou problém, ale my jsme pro ně také. To, že tam nějaký spojenec vyšle raketu a zabije stovky lidí, a potom udělá: Pardon, my jsme se překlikli na klávesnici, a je hotovo, to už se tady v Evropě nedozvíme. Tam ale zůstane spousta rodin a dětí, kterým je pak říkáno: Hele, to jsou ti zlí lidé, co sem pustili tu raketu. Jejich jedinou touhou pak logicky jest, pomstít své bližní," dodal.

Uvedl také, že pár posledních atentátů bylo spácháno lidmi, kteří nemají s Islámským státem nic společného. "On se k tomu samozřejmě přihlásí, je to jeho PR, ale jde o to, že to jsou "nýmandi", kteří mají nějaký svůj "mindrák" a řeknou si: Hele, tak tenhle to dokázal a byl v novinách, je slavnej, já to chci taky"," řekl deníku Klus.

Podle něj to atentátník udělá, protože jeho život pro něj nemá cenu, a aby měl, tak si vezme další čtyři životy. "Cítím v tom silný vliv médií, které podobným lidem plní "sny", když jejich příběhy plní své stránky," varuje.

Témata:  Tomáš Klus muslimové terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy